14.12.16

Porto, een feest voor een personeelsreis

U bent er toch! Dan moet u de kans niet voorbij laten gaan om verder te kijken dan menig neus lang is. Porto  bezit de typische charme van een stad aan de rivier. En de stad kent duizend en één unieke plekjes die het ontdekken meer dan waard zijn. Maar ook het achterland blijkt te kunnen verrassen. Van glooiende wijnvelden tot de ongerepte natuur langs de kust. Van de kleurrijke huisjes tot het bruisende leven in Braga.

Generaties wijnbouwers hebben duizenden kilometers muurtjes gebouwd rondom trappen en terrassen die tot wel 700 meter hoogte reiken. De Douro vallei is een van de oudste wijngebieden ter wereld. Het gebied telt bijna 30.000 hectares aan wijngaarden met 26.000 wijnbouwers. De wijngaarden produceren de druiven van de wereldberoemde witte en rode portwijnen.

U moet de kans dus niet voorbij laten gaan om aan boord te gaan van een indrukwekkende Cruise op weg naar Regua. Dit alles om dit bijzondere landschap vanaf het water te kunnen bewonderen. Het stadje Braga, noordoostelijk van Porto, wordt door het grote aantal kerken ook wel de 'stad van de aartsbisschoppen' genoemd. Meer naar het zuiden lijkt Aveiro, door de gondels, kanalen en de gekleurde gevels, op Venetië.

De traditionele keuken van de Costa Verde is bekend door de gerechten Bacalhau of Cataplana. Dichter bij zee kun je natuurlijk genieten van overheerlijke en vers gevangen vis en zeevruchten. En dat alles met een glaasje portwijn.

Aantrekkelijker kun je het niet maken voor een groepsuitstap…… 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten