24.1.17

Lyon, de culinaire hoofdstad van Frankrijk

Lyon heeft meer dan 2.000 restaurants. Op een totaal bevolking van 600.000 inwoners. Het is mede daarom dat deze grote stad de sfeer en gezelligheid kent van een dorp. Met een centrum waar je blijvend wil terugkeren. Omdat het er zo heerlijk toeven is. Fransen staan eigenlijk bekend als onpersoonlijk en afstandelijk. Maar niets is hier minder waar. Alles met een glimlach en een praatje in Lyon.

Met zijn allen rijden wij, op weg naar zonnige en zuidelijke oorden, twee keer langs deze zuid Franse stad. De route du soleil laat ons meestal alleen maar de stad herkennen op de grote wegbewijzeringsborden. Mogelijk dat Mephis Depay in de komende periode meer aantrekkingskracht voor Lyon bij ons als reizigers kan genereren. Ook vanwege het mediterrane weer en klimaat zou de stad meer aantrekkingskracht op ons moeten hebben dan bijvoorbeeld Parijs. Het grootste deel van het jaar is het hier aangenaam weer. 

De stad ligt gebouwd langs en rond de oevers van de rivieren de Rhône en de Saône. Viex-Lyon staat vol met renaissance erfgoed. De wijk La Confluence is een eet- en winkel centrum en Croix-Rousse de hippe, voormalige zijdewerkerswijk.

Kortom, Lyon is een bruisende stad waar het bijna altijd feest is. Ook overdag. Met  muziek en dans rond en op straat!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten