31.8.16

Bij de kunstenaar thuis in Hanoi

Vietnam heeft een bijzonder rijke traditie van diverse oude en nieuwe kunst en kunstvormen. Met de diverse invloeden van westerse kunststromingen van met name ook de Franse school en de mix van verschillende stijlen uit noord- en zuid Vietnam. Bewijzen hiervan zijn te vinden in diverse musea, private kunstcollecties maar ook en vooral in de achterkamertjes van de kunstenaars zelf. Vaak op onverwachte en verscholen plaatsen in de oude buitenwijken van de stad.

Onder begeleiding verdwalen en rondlopen door de zijstraten en steegjes van de oude buitenwijken van Hanoi, brengt u naar plaatsen waar u verrassende artistieke hoogtepunten te wachten staan. Bijvoorbeeld de geweldige graffiti muurschilderijen, groot, helder en kleurrijk! Uw fototoestel zal overuren maken.

In de oude wijk van Hanoi lopen wij naar de huizen met de kleine studio’s en galerieën van de lokale kunst. Kunstenaar Mr. Tran is bereid om de geschiedenis van de Vietnamese lak en verven met ons te delen. Wij maken kennis met de materialen, hulpmiddelen en bijzonder kunstige technieken van de schilderkunst. Mr. Tran's meesterschap symboliseert de trots van het Vietnamese volk.

De waterpoppen show is een unieke kunstvorm die duizend jaar van Vietnamese cultuur en geschiedenis uitbeeldt. De optredens van de poppen helpen het dagelijks leven te verlichten, bejubelen nationale helden en vertellen over bekende legendes en folklore. De poppenspelers worden begeleid door instrumentale muziek met fluit, drum en bekkens. In de stedelijke theaters worden dagelijks optredens verzorgd. Voor bezoekers een fantastische en uitgelezen manier om getuige te zijn van het traditionele leven in en rondom de Vietnamese plattelandsdorpen.

Maar het bijwonen van een waterpoppenkast van een lokale kunstenaar aan huis is natuurlijk helemaal speciaal en uniek. In de zelfgemaakte vijver van Mr. Liem bespeelt hij de zelf gemaakte water marionetten. En vertelt hij over familietradities en over de geschiedenis van het unieke waterpoppen schouwspel.  

Voor meer informatie over reizen naar Vietnam en over de speciale bezoeken aan deze kunst tradities kunt u contact met ons opnemen.

"This article was written by our travel partner  Khiri Travel Vietnam and originally appeared on khiri.com."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten