23.8.16

TRAPANI, relaxen, uitgaan en vooral lekker eten en drinken

De ochtend beginnen met een heerlijke Italiaanse espresso op een zon overgoten terras. Dat is genieten, toch? Wat een schitterende eiland is Sicilië! Spectaculaire, onverwacht mooie natuur, verrassend mooie dorpen en stadjes, overblijfselen uit de oudheid, gastvrije bewoners en bovenal culinair genieten. 

De oude barokke stad van Trapani is een voorbeeld van een bezienswaardigheid met een oud romantisch centrum met indrukwekkende barokke paleizen, kerken en witte vissershuizen. Voor een bezoek aan dit deel van de stad kun je gemakkelijk een dag uittrekken. De oude gebouwen van de stad ademen de sfeer van vroeger. Voorbeelden zijn het mooie charmante pleintje aan de Piazetta Saturno de Chiesa Sant’Agostino, de mooie barokke Chiesa del Collegio dei Gesuiti aan de Corso Vittorio Emmanuele en de Cattedrale San Lorenzo.

De Romeinen noemden de stad “Drepanum”, wat sikkel betekent, de vorm van een landtong waar de stad op ligt. Vanaf het hoog gelegen historische dorpje Erice (751 m) heb je een prachtig panoramisch uitzicht over de stad en de Egadische eilanden. Erice is gemakkelijk met een kabelbaan bereikbaar. Erice heeft veel bezienswaardigheden uit de middeleeuwen en is een wetenschapscentrum waar studenten en hoogleraren vanuit de hele wereld naartoe komen.

Voor de kust ligt een eilandengroep die bestaat uit de drie eilanden, Favignana, Levanzo en Marettimo. De eilanden en in het bijzonder Favignana zijn een geliefde bestemming, mede omdat de eilanden hun authentieke karakter hebben weten te behouden. Favignana is bekend van de traditionele vangst en slacht van tonijn. Het eiland is prima met de fiets te verkennen.

De centrale ligging aan de westkust maakt Trapani een perfect vertrekpunt voor een verkenning van deze prachtige Siciliaanse regio. In de omgeving vindt u unieke dorpen, waar u het echte authentieke Sicilië kunt beleven en ervaren. Een fiets huren behoort ook tot de mogelijkheden.

Trapani heeft een bruisend uitgaansleven. In het centrum en rondom de haven zijn er leuke en gezellige cafés en bars. Tijdens de avonduren  is het druk in de straten en op de pleinen. In de zomer is er vaak muziek vanuit de bars op straat, een gezellig sociaal gebeuren waar het tot in de late uurtjes bijzonder goed toeven is.

De rijke eet- en drinkcultuur met de typische lokale specialiteiten zijn geliefd in heel Italië. Door de ligging aan de vissershaven is het niet verwonderlijk dat Trapani zeer goede (vis) restaurants heeft. In het centrum en rondom de haven zijn er uitgebreide keuze mogelijkheden naar een menu naar wens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten