16.8.16

De charme van oost Sicilië

Top bezienswaardigheden op Sicilië brengt ons bijna vanzelf naar het oosten van het eiland. Wij laten u kennismaken met een aantal hoogtepunten van cultuur en natuur. Zonder al te grote afstanden te overbruggen krijgt u in een kort tijdsbestek een schitterende inkijk van al het fraais wat dit schitterende eiland zoal te bieden heeft.

Taormina,
de oudste en mooiste badplaats van Sicilië
Op de Monte Tauro, tussen de Straat van Messina en de Etna, ligt het plaatsje Taormina. Het mooie stadje bestond al ver voor de jaartelling. Aan de Grieken dankt Taormina haar beroemde Griekse theater (Teatro Greco) en ook de vele andere veroveraars van de stad hebben iets aan de stad toegevoegd. In Taormina is het genieten van de mooie uitzichten, de zee, de vele oude gebouwen en van het heerlijke eten in een van de vele restaurants

Noto, barokke hoogtepunt a.d. Corso Vittoria Emanuelle Na de zware aardbeving van 1693 moest het stadje Noto weer helemaal worden opgebouwd met als resultaat het huidige Noto, een prachtig barok stadje. Via de Porte Reale loop je recht de Corso Vittoria Emanuelle in. In deze hoofdstraat loop je langs alle indrukwekkende paleizen, kerken en andere gebouwen die Noto rijk is. Samen met nog 7 andere barokke steden in zuidoost Sicilië staat Noto op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Siracusa
Archimedes werd in het jaar 287 voor Christus in Siracusa geboren. Siracusa bestond  toen al 500 jaar, nadat de Grieken hier in 733 voor Christus een kolonie stichten. Aan de rand van Siracusa vind je Neapolis waar je o.a. een Grieks theater, een Romeins amfitheater en het oor van Dionysius (een grot waarvan de ingang met een beetje fantasie de vorm van een oor heeft) kunt zien. Ortygia is de oude stad en ligt aan de zee. Tegen zonsondergang kun je hier in de oude stad heerlijk genieten op een terrasje of in een restaurant. Dankzij de zeewind is het hier 's avond vaak aangenaam koel.

Villa Romana del Casale, Romeinse mozaïeken
Wij gaan op weg naar het stadje Piazza Armerina, in het hart van Sicilië. Villa Romana  del Casale, het voormalige jachthuis van een Romeinse functionaris herbergt de grootste en best bewaarde verzameling Romeinse mozaïeken van de wereld. De villa werd gebouwd in de 3e eeuw na Chr. en de werkzaamheden duurden ruim 50 jaar. Dankzij een aardverschuiving in de 12e eeuw, waarbij de villa geheel werd bedolven, is de Villa Romana del Casale goed bewaard gebleven. Al vanaf de triomfboog aan de ingang word je overweldigd door de enorme rijkdom. Luxe verblijven, marmer, een zuilengalerij, thermische baden, terrastuinen met vijvers en fonteinen en schitterende mozaïeken.

Etna
De Etna is een vulkaan met vele gezichten. De vulkaan heeft verschillende kraters en door uitbarstingen verandert de vulkaan regelmatig. Dankzij trein, auto en kabelbaan laat de Etna zich relatief makkelijk bezoeken.

Broodje ijs, en andere Italiaans eten
Italië is beroemd om het lekkere eten. Op Sicilië is dat niet anders. Heerlijke wijnen, smaakvolle olijfolie, pasta en antipasta's, limoncello, een ijskoude citroenlikeur, en natuurlijk het wereldberoemde Italiaanse ijs. Op Sicilië gaat de Gelato niet in een bakje of hoorntje, maar op een broodje... smullen maar!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten