5.10.16

Cool Antarctica

Woorden schieten tekort om de beleving en emoties te beschrijven bij het zien van de eerste gigantische ijsbergen die opdoemen aan de horizon. Bij het ontmoeten van de eerste pinguïn, zeeluipaard, zeehond, orka of bultrugwalvis tijdens de dagen die elkaar opvolgen. Terwijl het schip langs de met ijs beklede kusten van ‘s werelds zuidelijkste continent vaart.

In vroegere tijden was een bezoek aan Antarctica uitsluitend voorbehouden aan wetenschappers die onderzoek verrichtten. Momenteel maken ijsbrekers en speciaal ontwikkelde schepen het Antarctische gebied ook toegankelijk voor ontdekking door avontuurlijke reizigers. Deze schepen leiden ons door de mysterieuze schoonheid van een bevroren natuur met haar typische fauna en flora. Guitige pinguïns en walvissen wachten op u voor een fascinerende en avontuurlijke reis door de Terra Incognita.


Antarctica heeft een uitzonderlijk koud, droog en winderig klimaat dat bovendien zeer snel kan omslaan en met grote klimatologische verschillen tussen zee, kustlijn en binnenland. In de Antarctische zomer worden vooral de kustlijn en de eilanden bezocht omdat daar de omstandigheden het mildst zijn.


Als u op zoek bent naar een bijzondere en onvergetelijke reiservaring adviseren wij om het traject vanuit Punta Arenas
 naar King George Island, South Shetland te vliegen. Deze vlucht bespaart u een woelige en soms oncomfortabele overtocht van twee tot drie dagen per schip over de Drake Passage. En resulteert uiteindelijk meer overgebleven tijd voor verkenning en beleving van overweldigende kustlijnen en avontuur aan land.    

Cruise door de South Shetland Islands en de westkust van het Antarctische Schiereiland, navigerend langs ijsfjorden en spectaculaire ijsbergen in het gezelschap van zeevogels, pinguïns, zeehonden en walvissen. Elke dag gaat u aan land voor avontuurlijke verkenning van het landschap met ervaren poolgidsen. Aan boord van het schip: een stevig programma van lezingen en presentaties, en samen met reisgenoten genieten van de prachtige panoramische uitzichten vanuit de lounge voorzien van en achter de glazen wanden.



Contact ons voor een once in a lifetime experience.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten