11.10.16

Verrassingen in het nog onontdekte noorden van Peru

De verborgen ruïnes van Chachapoyas in de Amazone van Peru, beter bekend als Kuélap, zijn het ‘onontdekte’ alternatief voor het drukbezochte Machu Picchu. De in het nevelwoud verstopte pre-Inca bebouwing wordt nog slechts door een handjevol toeristen bezocht. Dat is lekker reizen en ontdekken over nog ongebaande paden.

De archeologische vindplaats is gelegen op ongeveer 3000 meter hoogte, op de hellingen van de Amazone Andes. Kuélap stamt uit de tijd van nog voor de Inca's. Uit de  cultuur van de Chachapoyas, die tussen 800 en 1470 na Christus in Peru hebben geleefd. Het fort werd gebouwd om de stad te verdedigen. Toch werden de Chachapoyas uiteindelijk verdreven door de Inca's. In 1843 werd Kuélap herontdekt.
Te midden van een groen berglandschap staat een 20 meter hoge stenen muur om de voormalige stad te beschermen. Binnen de muren liggen 420 ronde stenen huizen met talloze ornamenten. Het is de grootste stenen bebouwing van Zuid-Amerika. Vanuit de hoogte is goed te zien hoe de natuur deze plek beschermd heeft. 

Een ontdekkingstour van Kuélap is verder uitstekend te combineren met bezoeken aan het schilderachtige stadje Cajamarca uit de pre-Inca tijd en de mummies van Leymebamba. Wil je vooral van schitterende natuur en van spectaculaire vergezichten genieten, maak dan een wandeltocht naar de Gocta watervallen. De 771 meter hoge Gocta Falls is de op twee na hoogste waterval ter wereld. Pas vrij recent ontdekt door een Duitse expeditie.

In Peru valt nog heel veel te ontdekken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten