10.11.16

Ostuni, La Citta Bianca, Puglia deel 3

Midden in de Difesa di Malta lag Ostuni, een stadje dat in 1665 de plaats was van een van de beroemdste gevechten in de geschiedenis van Puglia. Een duel waarbij twee nobele mannen in een gevecht tegenover elkaar kwamen te staan. Cosmo, de graaf van Conversano in duel tegen Petracone, de hertog van Martina Franca. twee rivaliserende families.

Het feodale verleden ligt inmiddels ver achter ons. Het stadje Ostuni staat inmiddels bekend onder de aansprekelijke naam La citta bianca. Of te wel het witte stadje. Ostuni ligt er inderdaad prachtig en stralend bij, in een stralend zonnetje gelegen op de toppen van drie heuvels. 

Wandel de betovering tegemoet vanaf de Piazza delle Liberta omhoog het historische centrum in tot aan de Piazetta Cattedrale. Je word verrast door pittoreske straatjes en vanaf de stadsmuur door het mooie uitzicht over land en zee. Loop onder een boog door en verdwaal in de witte straatjes tussen de kalkstenen muren met felgekleurde deuren en ramen.

Na een uitbedreide wandeling schuif je aan in een van de gezellige restaurantjes voor een uitgebreide maaltijd met een heerlijk glaasje Ostuni wijn.

De gemeente Ostuni heeft bovendien maar liefst 17 km kust aan haar Adriatisch voeten liggen. Mooie zandstranden, beschermd door duinen met macchia-struiken en met stukjes ongerepte natuur daarachter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten