9.11.16

Rust en ruimte in Puglia, deel 2

Apilië of Puglia is een nog vrij onbekende bestemming voor ons Nederlanders. De vrij vlakke streek ligt in het zuiden van Italië. In de hak van de laars. 

Opvallend is de schoonheid van de oneindig lijkende, eeuwenoude olijfbomen groeiend in de rode aarde in door lage natuurstenen muurtjes omheinde boomgaarden. Er komt geen einde aan deze landerijen die een van de belangrijkste inkomsten bronnen zijn voor de lokale boeren bevolking.

Zo tegen het einde van het jaar, in de maanden oktober en november, is de regio in de ban van de oogst en de pluk van de zwarte olijven. De oogst wordt vooral gebruikt voor de fabricage van hoge kwaliteit olijfolie. De olijfolie is en was de basis voor de kookkunsten van de Italianen met de bereiding van de allerlekkerste gerechten van de streek. Want de liefde van de Italiaan gaat ook door de maag.

In de oude binnensteden van Puglia liggen talijke sfeervolle eetgelegenheden en vele knusse restaurantjes in de openlucht en in de smalle steegjes.  In de middag- en avonduren is het heerlijk tafelen onder de meeslepende geur van knoflook, olijfolie en de vele visspecialiteiten uit de nabije zee. Onder het genot van een lekker glaasje lokale wijn of een speciaal biertje van de streek. Met volle teugen genieten en beleven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten